Portret in opdracht

Portret in opdracht

Bij een portretopdracht weet René Tweehuysen door zijn jaren lange ervaring als professioneel portrettist de geportretteerde altijd met onmiskenbaar treffende gelijkenis op het doek neer te zetten. In zijn kenmerkende gevoelige stijl heeft hij in de loop der jaren vele particulieren en notabelen geportretteerd. Het zijn portretten met een ziel, geschilderd in olieverf en tempera.

Bij René Tweehuysen kunt u terecht voor o.a. een portret van uzelf, uw partner, kinderen, familie, huisdieren, vrienden, zakenrelaties, collega’s, individuele of groepsportretten en officiële portretten.

Werkwijze
Ik werkt bij voorkeur van zelf gemaakte foto’s

In een eerste kennismakingsgesprek, in mijn atelier of bij de opdrachtgever thuis, wordt duidelijk hoe het schilderij er uit moet gaan zien. Vaak neem ik dan ook al de foto's. 

Na de eerste ontmoeting werk ik voor de opdrachtgever in potlood een compositieschets uit. Na goedkeuring van deze schets en de meest geschikte foto (via E-mail) maak ik een offerte. De opdracht wordt in een overeenkomst vastgelegd. Ik begin met de uitvoering.

Een aantal overwegingen
- Om hoeveel personen gaat het?
- Bij meerdere personen: wilt u een groepsportret op één doek of aparte portretten ?
- Wilt u een portret met een egale of gedetailleerde achtergrond?
- Afmeting: waar komt het schilderij te hangen, hoeveel ruimte heeft u?
- Invulling van het beeldkader: gezicht/schouders, met handen, kniestuk of juist ten voeten uit?
- Wat voor soort kleding?
- Wanneer moet het schilderij klaar zijn?
- Postuum portret: heeft u geschikt fotomateriaal?

Egale of gedetailleerde achtergrond
Een portret laten schilderen met een egale achtergrond behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om een portret te laten maken met een gedetailleerde achtergrond. Het in scène zetten van een tafereel waarbij behalve de geportretteerde ook de achtergrond een belangrijke rol speelt is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden. Op de achtergrond is vaak iets te zien waar de geportretteerde affiniteit mee heeft bv. een landschap, interieur, doorkijkje, voorwerpen enz…

Prijzen
Basisprijs voor het in opdracht schilderen van een portret (gezicht/schouders) met egale achtergrond, formaat 50 x 40 cm. € 2.400,- (excl. Lijst, incl. BTW)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Tweehuysen: info@renetweehuysen.nl