Nieuws

Royal Society of Portrait Painters

Londen, 24 maart 2022

Heel blij dat mijn schilderij ‘Finn dromerig’ is geselecteerd voor de jaarlijkse tentoonstelling van de Royal Society of Portrait Painters in de Mall Galleries in Londen, van 5-14 mei. 

Website RP >> 


Nieuwe voltooide portretopdracht

Oudebildtzijl, 2 maart 2022

Een hele mooie, uitdagende opdracht. Dit schilderij had even tijd nodig maar nu is het dan zover. Het groepsportret is af! Erg fijn dat het schilderij goed door de familie is ontvangen!


Nieuw werk in Galerie Opwest (West - Terschelling)

Terschelling,15 augustus 2021 

In Galerie Opwest (Terschelling) zijn nieuwe Terschellinger schilderijen van mij te zien. Het gehele jaar door worden werken van mij in de galerie tentoongesteld.

Mocht u op het eiland zijn dan is het zeer de moeite waard om de galerie een keer te bezoeken. Galeriehoudster Dianne heet u van harte welkom.

Galerie Opwest, Raadhuisstraat 4, 8881 BM, West-Terschelling.

Openingstijden woensdag, donderdag, vrijdag  10-17 zaterdag 10-16 en volgens afspraak. 


De Nederlandse Portretprijs 2021

Zeist, 23 mei 2021

Het door René Tweehuysen geschilderde portret ‘Finn thuis’ heeft de shortlist van De Nederlandse Portretprijs 2021 gehaald (50 uit meer dan 1400 inzendingen). De expositie van de 50 geselecteerde portretkunstenaars zal van 24 juni tot en met 26 september 2021 te zien zijn in Slot Zeist. Een prachtig overzicht van hedendaagse Nederlandse portretkunst.  


Artikel van Flip van Doorn in de wandelkrant ‘Te Voet’

Oudebildtzijl, 2 april 2021

Leuk artikel, in de wandelkrant ‘Te Voet’, van Flip van Doorn over o.a. zijn bezoek aan mijn atelier in Oudebildtzijl. Een schilderij van mijn hand siert de cover van zijn interessante nieuwe boek ‘De Friezen’. Bovenaan het artikel mijn schilderij ‘Vers geploegde akker’. Lees het hele artikel >> 

Bron: Wandelkrant Te Voet


Landschap op cover 'De Friezen' van Flip van Doorn

Oude Bildtzijl, 12 januari 2021

Een nieuw boek van Flip van Doorn ‘De Friezen’. Erg leuk dat mijn landschap ‘Wierum, wolk boven aangevreten land’ op de cover van dit boek komt te staan!  September vorig jaar kwam Uitgeverij Thomas Rap (onderdeel van de Bezige Bij) met de vraag of ze een landschap van mij op de cover van het nieuwe boek van Flip van Doorn mochten plaatsen. Ik heb hier graag aan meegewerkt. De afbeelding past prachtig bij de inhoud van het boek.

Het boek verschijnt dit voorjaar.
Bekijk een voorproefje

In 2010 verhuisde Flip van Doorn naar de provincie die zijn grootvader om economische redenen – en met gepaste tegenzin – tachtig jaar eerder had moeten verlaten. Sindsdien probeert hij te begrijpen waar hij terechtgekomen is. Op zoek naar antwoorden maakte hij elf tochten door het land van de Friezen en ver daarbuiten en verschafte hij zich een inkijkje in dat buitengewone stukje Nederland dat officieel Fryslân heet en dat behalve een eigen vlag, taal en volkslied ook een eigen geschiedenis heeft.

Op zaterdag 13 februari staat er een groot interview met Flip van Doorn, over zijn nieuwe boek ‘De Friezen’, in de Leeuwarder Courant.


Portretten van Jan en Rob

Oude Bildtzijl, 3 september 2020

Nog net voor de lockdown kreeg ik via Galerie Annee de opdracht om de twee broers Jan en Rob te schilderen. Ik heb er de afgelopen maanden met veel plezier aan gewerkt. Onlangs was de onthulling van de portretten in de galerie in Haarlem, in de aanwezigheid van de geportretteerden en hun familie. Heel fijn dat de portretten zeer goed zijn ontvangen!


‘Bigfoot’ geselecteerd voor ModPortrait

Oude Bildtzijl, 5 maart 2020

Mijn schilderij ‘Bigfoot’ is geselecteerd voor de ModPortrait tentoonstelling in Artelibre Gallery in Zaragoza en MEAM Museum of Modern Art in Barcelona.

Zie hier >> 


Salon Art Renewal Center

Oude Bildtzijl, 5 juli 2019

‘Cannonball Man’ is één van de finalisten in de 14e  International ARC Salon.

Zie hier >> 


Net onthuld in mijn atelier

Oude Bildtzijl, 28 mei 2019

 

Portretopdracht: ‘Max, Susanne en Friese Stabij’, 2019, olieverf en tempera op linnen, 80 x 75 cm.

 

Le Marathon d’automne

My portrait of "Finn" is chosen to illustrate poster and program of Le Marathon d'automne.

“Le Marathon d’automne is one of the most prominent literary festivals in France (Toulouse), focused in november 2018 on dutch literature and culture, developped by a non-profit organisation (Le Marathon des mots) with the support of Nederlands Letterenfonds (Amsterdam). Each edition, an artistic work is chosen to illustrate our poster and program. In the past, we had worked with many photographers or painters like Michaël Borremans…”

Guests for this edition: Griet op de Beeck, H.M. van den Brink, Stefan Hertmans, Margriet de Moor, Connie Palmen, Frank Westerman

Text read by actors: Hugo Claus, Adriaan van Dis, Anna Enquist, Hella S. Haasse, Harry Mulisch, Cees Nooteboom, Etty Hillesum, Gerard Reve, Anne Frank

Website: Le Marathon d’automne,  festival de littérature européenne Private View National Portrait Gallery

Londen, 12 juni 2018


Artikel Leeuwarder Courant

Leeuwarden, 3 mei 2018

Artikel in de Leeuwarder Courant over mijn deelname aan de BP Portrait Award 2018 tentoonstelling in de National Portrait Gallery in Londen. Lees het hele artikel >> 

Bron: Leeuwarder Courant


BP Portrait Award 2018 tentoonstelling

London, 15 april 2018

Het portret dat ik heb geschilderd van mijn zoon Finn is geselecteerd voor de tentoonstelling van de BP Portrait Award 2018. De tentoonstelling loopt in de National Portrait Gallery, Londen, van donderdag 14 juni t/m zondag 23 september 2018. Daarna gaat de tentoonstelling op tournee naar Wolverhampton Art Gallery (13 oktober - 2 december 2018), de Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh (15-12-2018/10-03-2019) en Discovery Centre Winchester (30 maart - 26 juni 2019).

Bron: The National Portrait Gallery, Londen 


Stapel op vee, Museum Møhlmann

Appingedam, 7 april 2017

Mooi artikel van Illand Pietersma over de tentoonstelling ‘Stapel op vee’  in Museum Møhlmann te AppingedamLees het hele artikel (pdf) >> 

Bron: Dagblad van het Noorden


Portret van Generaal Schnitger in opdracht van Fokker

Oudebildtzijl, 9 februari 2017 

Dit portret van Generaal Schnitger dat ik in opdracht van Fokker heb geschilderd komt te hangen in de ere-galerij van de Koninklijke Luchtmacht.

Testimonial: “Recent heb ik jouw schilderij in ontvangst genomen van Fokker (en gelijk weer afgegeven aan de Luchtmacht). Ik wil je graag een groot compliment maken. Je bent er uitstekend in geslaagd om mij in beeld te brengen zoals we dat besproken hebben. Ook in mijn omgeving zijn er veel complimenten voor jouw prestatie. Hartelijk dank voor het vakmanschap en inzicht waarmee je mij hebt vereeuwigd”. LtGen b.d. A. Schnitger


Portretopdracht

Oudebildtzijl, 27 november 2016

Dit schilderij net naar de opdrachtgever in Londen verstuurd. Het portret is zeer goed ontvangen.

Testimonial: "Early this year I became friends on Facebook with René Tweehuysen, one of the Netherlands' foremost portrait painters. In June I spent a day with him for photos and long conversations. I opened myself to him as to a longstanding, intimate friend. Here is the result.  Thank you René. You did an excellent job. You caught the motions of the mind". Paul Pickering


In conversation with René Tweehuysen

London, april 2, 2016

Lucille Smithson heeft een zeer interessant blog over kunst en met kunstenaar interviews. We kennen elkaar via facebook en ze vroeg of ze mij mocht interviewen. In een prettig gesprek, via FB video messenger and email, vertelde ik haar over mijn werk als beeldend kunstenaarLees het hele artikel >> 

Bron: Lucille Smithson Art


Noordelijke vrijheid en Italiaanse inspiratie

Den Andel, 31 augustus 2015

Het licht, de ruimte, de luchten, het kunstklimaat rond de grote groep ‘Noordelijke Figuratieven’ – kunstenaars voelen zich om verschillende redenen aangetrokken door Noord-Nederland. Edwin Aafjes en René Tweehuysen verhuisden er meer dan vijftien jaar geleden al naar toe. Vanaf 11 september exposeren ze in galerie Den Andel, die zich sinds 2009 heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste ontmoetingsplekken voor hedendaagse realistenLees het hele artikel (pdf) >> 

Bron: Kunstkrant


Groepstentoonstelling in Galerie Den Andel

11 september t/m 1 november 2015

Geopend do, vrij, zo en feestdagen van 11.00 – 17.00 u. Za van 13.00 - 17.00 u


Tentoonstelling in Fabriek Ried, René Tweehuysen en Klaas Werumeus Buning

Met de tentoonstelling “Aan de rand van de wereld “ in de Fabriek te Ried, is het werk te zien van twee kunstenaars uit het noorden over die ruimte en dat licht, en wat je verder zoal tegen kunt komen aan de rand van de wereld. 

19-07-2015 t/m 30-08-2015, zaterdag en zondag van 13.30 – 17.00 uur. Hoofdstraat 7 Ried.


Spiegeling - Hedendaagse Reflecties

5 april t/m 5 juli 2015

 
Museum Møhlmann, Westersingel 102/104, 9901 GK Appingedam.
Rob Møhlmann nodigde 72 kunstenaars uit heel Nederland uit om iets te maken op het thema ‘spiegeling’.
Bij deze tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek Spiegeling.
Dit schilderij 'Bank' is mijn bijdrage.


Realisme, de beurs voor hedendaagse figuratie

Tijdens Realisme 2015 wordt mijn werk tentoongesteld bij galerie Lauswolt, stand 12.

Passenger Terminal Amsterdam
Piet Heinkade 27 Amsterdam

15-18 januari
dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur